Nolemmings' Cruciale Rol in Digitaal Stelsel Omgevingswet

Nolemmings speelde een cruciale rol bij de totstandkoming en doorontwikkeling van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Met verschillende sleutelrollen binnen het project leverde Nolemmings een significante bijdrage aan het succes van dit complexe en strategische initiatief.

De bijdrage van Nolemmings

Zo was Nolemmings onder meer verantwoordelijk voor de architectuur van het DSO, waarbij de focus lag op het ontwikkelen en concretiseren van de architectuur voor het dataplatform. Door een combinatie van technische expertise en leiderschap stuurde Nolemmings diverse architectuurteams aan en zorgde voor de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van architectuur-governance conform SAFe. De nauwe afstemming met een breed scala aan belanghebbenden, waaronder overheidsinstanties, leveranciers en uitvoeringsorganisaties, resulteerde in een stabiel, prestatiegericht en toekomstbestendig platform dat voldeed aan de behoeften van alle betrokken partijen.

Voor de monitoring van het stelsel was Nolemmings in de rol van Lead Productmanager DSO tevens verantwoordelijk voor het initiëren en regisseren van vraagarticulatie en vertaling naar te leveren DSO-diensten en software. Als MT-lid en plaatsvervangend opdrachtgever zorgde Nolemmings voor een effectieve afstemming met diverse belanghebbenden, waaronder het Ministerie van Binnenlandse Zaken en koepelorganisaties van gemeenten, provincies en waterschappen. Door zijn leiderschap en strategisch inzicht werd het DSO-dataplatform succesvol ontwikkeld en geïmplementeerd.

Een senior Informatie Architect van Nolemmings speelde daarnaast een essentiële rol in het modeleren en managen van de informatiearchitectuur van het DSO. Door richting te geven aan veranderingen en besluitvorming te begeleiden, draagt Nolemmings bij aan de duurzame inrichting en borging van de besturing van het DSO. Daarnaast wordt zijn expertise ingezet bij het uitdragen van de informatiearchitectuurvisie binnen het programma en bij interbestuurlijke partners.


Impact en Toekomstbestendigheid

De inzet en expertise van Nolemmings heeft een belangrijke rol gespeeld in het realiseren van het DSO, een toonaangevend stelsel dat voldoet aan de eisen van de Omgevingswet en de behoeften van alle belanghebbenden. De doorontwikkelde DSO-architectuur biedt stabiliteit en toekomstbestendigheid, een voorwaarde te voldoen aan de uitdagingen en kansen van de digitale transformatie in de ruimtelijke ordening en het beheer van de leefomgeving.

Contact

Heb je vragen over dit project?

Wil je jouw project tot leven brengen? Neem contact met ons op of kom op de koffie. We staan klaar om naar je ideeën te luisteren en samen te kijken hoe we ze kunnen realiseren. Neem vandaag nog contact met ons op en laten we samen aan de slag gaan!

Wil je jouw project tot leven brengen? Neem contact met ons op of kom op de koffie. We staan klaar om naar je ideeën te luisteren en samen te kijken hoe we ze kunnen realiseren. Neem vandaag nog contact met ons op en laten we samen aan de slag gaan!

Heeft u een project waar we bij kunnen helpen?

Contact

Heeft u een project waar we bij kunnen helpen?

Contact

Heeft u een project waar we bij

kunnen helpen?

Contact